VLUG & LENIG

Jo Smeets neemt vrouwenploeg Geonius/Vlug en Lenig over

24 november 2023

Met onmiddellijke wordt Jo Smeets de nieuwe trainer/coach van de vrouwenploeg van Vlug en Lenig. De Belgische oefenmeester volgt Harold Nusser op die twee weken geleden opstapte en in de daaropvolgende drie duels in de eredivisie vervangen werd door interim-coach Herbert Denis en assistent Tommie Jansen. Smeets tekent tot het einde van dit seizoen, met een optie tot verlenging van een jaar. Jansen wordt zijn assistent. Vlug en Lening staat na 11 duels met 5 punten op de voorlaatste plek.

Jo Smeets (64) is geen onbekende in het Limburgse en Nederlandse handbal. De voormalig Belgisch international speelde 150 keer in het shirt van de nationale ploeg.

Als speler begon hij zijn handbalcarrière bij Initia Hasselt, waar hij in 1985 werd uitgeroepen tot ‘speler van het jaar’. Een jaar later vertrok hij met zijn maatje Luc Brouwers naar Sittardia waar zij twee jaar speelden: het werden de eerste twee buitenlandse spelers in Sittardse dienst. Omdat handbal en werk voor Smeets niet meer te combineren viel, ging hij terug naar België waar hij nog speelde voor Neerpelt en Sasja. In Antwerpen sloot hij zijn actieve carrière af.

In 1998 werd hij de eerste trainer van het nieuwe BFC-mannenteam: met die ploeg plaatste hij zich meteen voor de nacompetitie. De daarop volgende twee seizoenen lukte dat niet waarna BFC en Smeets afscheid van elkaar namen. Smeets ging aan de slag bij de vrouwenploeg van het Belgische Meeuwen.

In 2012 keerde hij terug in Hasselt, als trainer van de vrouwenploeg : tweemaal de landstitel en beker. Vijf seizoenen later trok hij de grens over naar de mannenploeg van Bevo, waar hij Harold Nüsser opvolgde.

Meteen kon hij zijn eerste succes op Nederlandse bodem vieren: met de ploeg uit Panningen won hij de nationale beker. Van 2018 tot 2021 werd hij voor de tweede keer assistent-bondscoach van de Belgische nationale ploeg die toen onder leiding stond van de Fransman Arnoud Calbry. Eind 2021 stapte Smeets op bij Bevo vanwege tegenvallende resultaten, min of meer ingegeven door de vele blessures binnen de BENE-League-ploeg. In het seizoen 2022-2023 werd hij opnieuw coach van de mannenploeg van BFC waarmee hij in de eredivisie in de top van het klassement meespeelde.

Voor meer informatie: secretaris Ben Dols, 06-48779399 / secretaris@venlhandbal.nl of bestuurslid technische zaken a.i. Joost Cellissen, 06-40350685

Laatste nieuws

Jo Smeets verlengt contract

Jo Smeets verlengt contract

Lees verder

SPONSOR WORDEN?

CONTACT OPNEMEN