VLUG & LENIG

Voorzitter Herbert Denis stelt zich voor

01 februari 2024

Hallo beste leden en handballiefhebbers,

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, en hopelijk gelezen hebben op onze website, heb ik afgelopen december de uitdaging aangenomen om als voorzitter toe te treden aan het bestuur van onze mooie club, Vlug en Lenig. De beslissing is natuurlijk niet eenzijdig door mij of, zoals dat in het goed Brabants heet, “tussen de soep en de aardappelen” genomen maar is het deel geweest van een langdurig proces. Hierbij is zowel door mij als door de zittende (ad-interim) bestuursleden goed gekeken of er voldoende raakvlakken waren met betrekking tot mijn visie en die van de club. Uiteindelijk heeft dit ertoe geleid dat we eind december naar elkaar het vertrouwen hebben uitgesproken.

Nu hoor ik de meesten denken, “wie is Herbert Denis eigenlijk”? Een hele goede vraag die ik graag wil beantwoorden. Ik ben een 52-jarige Brabander die in 1994 in Limburg beland is omdat ik kon gaan werken op vliegveld Maastricht Aachen Airport. Daar de banen niet voor het oprapen lagen in die tijd was het voor mij überhaupt geen probleem om het mooie Breda te verlaten en te verhuizen naar Limburg (eerst in Hoensbroek, later Maastricht en nu in Geleen woonachtig). Wat me wel grote moeite kostte (dat heeft echt 2 jaar geduurd) was het afscheid nemen van mijn handbalvrienden in Breda. Ik ben namelijk daar als 8-jarige jongen begonnen met handballen en dus daar in de vereniging opgegroeid waardoor het lastig werd daar te stoppen. Het gevolg was dus dat ik 2 jaar lang tweemaal door de week en elk weekend naar Breda reed om te gaan trainen en handballen.

Dit was natuurlijk, naast mijn drukke baan, een hele opgave en ik kwam er al snel achter dat, als ik nog wat extra wilde halen uit mijn handbal carrière ik toch echt beter in Limburg kon gaan handballen. Zogezegd zo gedaan, en na een rondje langs alle verenigingen en hallen in Sittard, Geleen en Beek uiteindelijk de beslissing genomen om me in te schrijven als lid bij V&L. Sinds die tijd heb ik in zowel heren 1 als heren 2 van V&L gespeeld en ook vele functies binnen de club bekleed. Dit varieert van bestuurslid en trainer naar barman, verzorgen livestream en het mede organiseren van het jaarlijkse A-jeugd toernooi bij V&L. Allemaal taken die ik met heel veel vreugde en enthousiasme heb gedaan.

Inmiddels ben ik samen met mijn vrouw en 2 lieve dochters alweer meer dan 24 jaar gelukkig woonachtig in Geleen. Ook mijn kinderen handballen allebei bij V&L en mijn vrouw is actief als verzorger bij dames senioren 1 en in de activiteiten commissie. Zoals je leest zit handbal bij ons allemaal in het bloed en hebben we, sinds we verhuisd zijn naar Limburg, veel mooie momenten beleeft bij en dankzij V&L. En dus is het nu tijd om wat terug te doen voor de club en die kans wil ik dan ook met beide handen aanpakken. De komende tijd zal vooral in het teken staan van het inventariseren waar we als club staan en waar we als club heen willen. Ook staan er veel gesprekken op het programma om te kijken hoe we de vereniging beter kunnen structureren en we meer mensen enthousiast kunnen maken om als vrijwilliger wat te gaan doen voor de vereniging.

Er is genoeg te doen en ik wil als laatste dan ook een oproep doen die u wel bekend in de oren zal klinken, zonder hulp van vrijwilligers kunnen we nog zo’n goede structuur inrichten en toekomstplannen bedenken, de haalbaarheid daarvan is dan nihil. Daarom ook een oproep aan ieder lid, ouders van leden en iedereen die V&L een warm hart toedraagt om jullie aan te melden om een vrijwillige taak op jullie te nemen. Alleen “vele handen, maken licht werk”.

Ik hoop jullie allemaal vaak in de hal te mogen zien en vertrouw erop dat er een mooie toekomst is voor onze prachtige vereniging. Natuurlijk zie ik eenieder op het feest voor ons 75-jarig bestaan op 24 augustus. Mochten er nog verdere vragen zijn spreek mij, of een ander bestuurslid, gerust aan. We zitten er voor de leden.

Groet Herbert

 

Foto: De Limburger

Laatste nieuws

Jo Smeets verlengt contract

Jo Smeets verlengt contract

Lees verder

SPONSOR WORDEN?

CONTACT OPNEMEN