wijzijnvenl_02

Dames 2 Geonius V&L winnen toernooi Waasmunster!

Zondag 26 augustus hebben de dames deelgenomen aan het Mia Memorial Toernooi in Waasmunster. Tegenstanders waren DHC Waasmunster (Belgische eredivisie), Fortisimo (NL’se eerste divisie) en Lomme (Franse vierde nationaal).

wijzijnvenl01De eerste wedstrijd was tegen Waasmunster. Ze kwamen hierbij moeilijk op gang en de tegenstander kwam op voorsprong. Echter uitlopen kon Waasmunster niet. Ze gingen met 8-7 achter de rust in. Vanuit de rust kwamen de dames op 8-10 voorsprong. Deze voorsprong hebben ze niet uit handen gegeven en hebben de wedstrijd met 14-17 gewonnen. Een lekkere start van het toernooi tegen het team wat toch de ambitie heeft om komend seizoen mee te draaien voor de prijzen.

De tweede wedstrijd was tegen Fortisimo. Wederom een pittige tegenstander. Ook bij deze wedstrijd kenden de dames een moeizame start. Maar de achterstand die ze in het eerste kwart opliepen hadden ze al bij rust weggepoetst. Ze gingen met 8-9 voorsprong de rust in. Ook hier hebben ze in de tweede helft de voorsprong niet meer uit handen gegeven. Ze sloten de wedstrijd winnend af met 16-18.

De derde wedstrijd, tegen het Franse Lomme, was de minste wedstrijd van het toernooi. De dames kwamen meteen 1-5 achter te staan. Daarna gingen ze met 5-8 de rust in. Helaas ging het na de rust niet goed en kwamen ze 5-14 achter te staan. Ze lieten de kopjes niet hangen en hebben terug geknokt tot een eindstand van 13-15.

Aangezien Fortisimo van Lomme won, hadden de nummers 1, 2 en 3 vier punten. Hierdoor werd de winnaar van het toernooi bepaald op doelsaldo. Hetgeen leidde tot de eerste toernooizege van dit seizoen!

Deze toernooi overwinning was niet tot stand gekomen zonder de geweldige inzet van onze A dames!