VLUG & LENIG

Scheidsrechters

Waarom scheidsrechter bij Vlug & Lenig?
Zonder spelregels is er geen sportief spel mogelijk. Een scheidsrechter kijkt erop toe dat twee teams zich aan de regeltjes houden zodat het sterkste, slimste en soms gelukkigste team op een eerlijke manier kan winnen. Deze taak kun je niet aan de teams overlaten omdat de drang om te winnen soms het houden aan de spelregels naar de achtergrond drukt. Dus we hebben scheidsrechters nodig om het handbalspel mogelijk te maken.

Een wedstrijd fluiten is een leuke uitdaging, je leeft met het spel mee, je leert snel en goed te oordelen. Al lijkt het soms van niet, een scheidsrechter wordt zeer gewaardeerd door teams, vereniging en publiek.

Er is jaarlijks een tekort aan scheidrechters, de NHV (Nederlands Handbal Verbond) verplicht elke vereniging dan ook om bij inschrijving per team voor de competitie ook een scheidsrechter te leveren. Eén scheidsrechter tekort betekent dan ook één team minder in de competitie.

Ook als scheidsrechter kun je ‘carrière’ maken. Beginnen in de eigen hal als jeugdscheidsrechter tot aan het WK in een exotisch land aan toe en eventueel zelfs als professional. Alle scheidsrechters die fluiten krijgen een vergoeding per wedstrijd afhankelijk van gevolgde scheidsrechter opleidingen en wedstrijd niveau.

Wie?
Om het tekort op te lossen en de ‘scheidsrechters lasten’ over zoveel mogelijk schouders te verdelen, vragen we iedereen die geïnteresseerd is, de scheidsrechter cursussen te volgen. Daarnaast hebben we om een basis te creëren de speelsters/spelers in de leeftijdscategorie 15/16 jaar vrijwillig verplicht de jeugd scheidsrechters cursus te volgen en in dat seizoen een aantal wedstrijden te fluiten en de leeftijdscategorie 14/15 jaar de tijdwaarneming uit te voeren.

Wanneer?
De jeugdscheidsrechter en verenigingsscheidsrechters worden door V&L zelf ingedeeld. De laatste versie van het schema is altijd op deze website te vinden. De verantwoordelijkheid voor de invulling van de geplande te fluiten wedstrijden ligt bij het team en vindt plaats in overleg met de eigen trainer/begeleider.

Probeer altijd aanwezig te zijn volgens het schema. Indien je als jeugdscheidsrechter onverhoopt NIET kunt op de aangegeven dag/tijd in het schema probeer dan zelf zo snel mogelijk te ruilen met iemand anders, uiterlijk op woensdag voor de speeldag. Als je de opleiding tot jeugdscheidsrechter hebt afgerond en wordt ingezet voor het fluiten van E en D wedstrijden, mag deze wedstrijd worden gedeclareerd. Voor elke wedstrijd staat een vergoeding van € 7,50. Je vindt het declaratieformulier hier.

Informeer Truus Ruipers altijd per mail of app, zodat degene die de wedstrijd overneemt ook het digitale wedstrijdformulier op de Handbalapp kan invullen. Indien je niet kunt ruilen (te laat, kan niemand vinden, ..), bel of app naar Truus Ruipers of Piet Vleeshouwers zodat zij mogelijk nog voor vervanging kunnen zorgen.

De Bondsscheidrechters worden direct door het NHV geïnformeerd.

We hopen op jullie medewerking, indien je niets laat weten kan dat leiden tot annulering van de wedstrijd en een boete voor V&L.

Laatste nieuws

V&L bedankt zijn vrijwilligers

V&L bedankt zijn vrijwilligers

Lees verder
Jo Smeets evalueert en kijkt vooruit

Jo Smeets evalueert en kijkt vooruit

Lees verder

SPONSOR WORDEN?

Contact opnemen