G-Handbal

In 2012 besloten een aantal enthousiaste vrijwilligers van de handbalclubs V&L in Geleen en BFC in Beek om de koppen bij elkaar te steken om de mogelijkheid te onderzoeken om gehandicapte sporters actief deel te laten nemen aan het handbalspel.
G- Handbal Westelijke Mijnstreek werd geboren als samenwerkingsverband tussen beide clubs.
De jeugdafdeling traint bij V&L in Geleen onder leiding van een groep gespecialiseerde vrijwilligers en met speciaal aangeschafte materialen.

G-Handbal is voor alle leeftijden, jongens en meisjes, mannen en vrouwen. De teams zijn gemengd. Handbal is een continu aanval- en verdedigingspel en levert daardoor een belangrijke bijdrage aan de verbetering van conditie en motorische vaardigheden. De spontaniteit, het enthousiasme en de positieve manier van begeleiden/coachen van het handbalspel draagt bij aan een nog positiever zelfbeeld en ontplooiing van de handballer.
Bij de verenigingen wordt 1x per week een G-handbaltraining aangeboden.
De trainingen hebben een specifieke trainingsopbouw, waarvan de ‘warming-up’ en de ‘cooling-down’ belangrijke onderdelen zijn om eventuele blessures en gezondheidsklachten
te voorkomen. De basisvormen van bewegen, zoals het lopen, werpen en vangen maar ook veel speelse vormen worden geoefend. Naast de technische aspecten besteedt de trainer ook
aandacht aan de persoonlijke ontwikkeling en vorming van de speler. Er wordt niet alleen gekeken naar de beperking maar juist naar de mogelijkheden.
Bij G-handbal staat het plezier en enthousiasme voorop! Er wordt eerst naar de mogelijkheden van de individuele speler gekeken en vervolgens gehandeld door de scheidsrechter. Fouten worden niet bestraft, maar zoveel mogelijk gecorrigeerd!
Er wordt af en toe een wedstrijd gespeeld. Het G-handbalteam bestaat net als in het reguliere handbal uit zes veldspelers en een keeper. Er mag onbeperkt gewisseld worden, zodat alle spelers aan de wedstrijd kunnen meedoen. Fun en plezier staat natuurlijk voorop.

Voor informatie of aanmeldingen kunt u terecht bij onderstaande contactpersonen.

Mieke Hoiting | V&L
M 06 54 93 43 83

m.hoiting@g-handbal.nl

 
BFC | Jo Zinken
M 06 41 00 32 37
j.zinken@g-handbal.nl