In Memoriam, Cees Vermeule

Vrijdag 6 oktober 2017 bereikte ons het droeve bericht dat Cees Vermeule op 81-jarige leeftijd is overleden. Cees was erelid van Vlug & Lenig en Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De eerste stappen bij V&L zette Cees vlak na de oprichting in 1950 als keeper van het tweede heren senioren team, vlak na de oprichting van de club in 1949.
Na zijn actieve loopbaan als doelman, kwam hij terug bij de club in diverse bestuursfuncties tot na de eeuwwisseling. Daarnaast was hij bij alle Eredivisiewedstrijden van dames en heren aanwezig om te zorgen voor de scheidsrechtersontvangst en die taak heeft hij, tot het wegens zijn gezondheidstoestand niet meer kon, met verve vervuld. Altijd vergezeld door zijn vrouw Joke en hun buren Truus en Jo Ruipers.
Zijn passie en voor de club ging zelf zo ver dat hij in de hoogtijdagen van de club zelfs naar het hoofdkantoor van het Nederlands Handbalverbond in Papendal afreisde om lotingen voor bekerwedstrijden bij te wonen en in sommige gevallen zelfs zelf in zijn eentje te verrichten!!

Voor veel herenleden die ooit bij V&L hebben gespeeld is de herinnering aan Cees echter een andere. In de zeventiger en tachtiger jaren van de vorige eeuw was hij namelijk trainer/coach van Heren A1, meestal bijgestaan door spelers van Heren 1 als Henny Cramers en Jan-Willem Hamers die voornamelijk het trainingsgedeelte voor hun rekening namen. Cees deed dan de coaching met als resultaat enkele Limburgse en Nederlandse kampioenschappen bij de junioren begin tachtiger jaren.
Hoogtepunt voor de trainer en zijn spelers waren echter de vele buitenlandse toernooien die er onder zijn initiatief bezocht werden. Wuppertal was een van de toptoernooien in Duitsland en werd diverse keren gewonnen. Maar we gingen verder, naar Teramo in Italië, het grootste jeugdtoernooi ter wereld in die tijd. Ook de zustersteden van Geleen zoals Pontoise en Böblingen werden bezocht en later de Partille Cup in Zweden met een sterk team. Buitenlandse reizen die je als jonge speler nooit zult vergeten. Daarbij kwam het natuurlijk ook goed uit dat Cees ook nog eens gediplomeerd buschauffeur was!

Herinneren zullen we ons Cees als iemand met heel veel passie voor de club V&L.

De crematieplechtigheid word gehouden op donderdag 12 oktober om 11.15 uur in de aula van crematorium Nedermaas, Vouwershof 1 te Geleen.

Op de foto Cees rechtsboven met zijn team voor de afreis voor de Partille Cup.