venl_sittardia

PERSBERICHT

GEONIUS Vlug&Lenig en HV Sittardia nemen LIONS 2 over

“Met coach Martin Vlijm verder bouwen aan ambitieuze toekomst”

 

Handbalvereniging GEONIUS V&L en handbalvereniging Sittardia zullen per direct de verantwoordelijkheid nemen voor LIONS 2 en Lions Youth (A-jeugd). LIONS 2, dat in de Eredivisie actief is, gaat vanaf komend seizoen (21-22) verder als V&L-Sittardia Combinatie. KEMBIT-LIONS blijft zelfstandig actief in de BENE-League.


trainervlsittardia-02

Coach Martin Vlijm
V&L en Sittardia hebben Martin Vlijm per direct aangesteld om de talenten onder zijn hoede te nemen. De oud-speler en toptrainer tekent een contract voor 1 jaar, met een optie voor een tweede jaar.
Vlijm volgt Harold Nusser op, die na 2 jaar vertrekt bij LIONS 2.

 

Met de overname van de talententeams en het aantrekken van Martin Vlijm borgen V&L en Sittardia de beloftevolle toekomst van tophandbal in Sittard-Geleen. Naast het Eredivisieteam en de landelijk spelende A-Jeugd nemen beide clubs ook de opleiding voor herenteams vanaf de c-jeugd gezamenlijk voor hun rekening.

 

Professionele begeleiding
V&L-voorzitter Hanny Ras-Kluitenberg: “De talenten van LIONS 2 hebben intensieve en professionele begeleiding nodig om eventueel aan te kunnen haken bij KEMBIT-LIONS 1. Dat gat mag niet te groot worden en wij denken gezamenlijk dat dat op verenigingsniveau beter lukt. V&L en Sittardia zijn van oudsher verenigingen waar vele landelijke toppers groot zijn geworden. Die traditie houden we graag in ere. Wij zijn het aan onze stand verplicht om de talenten verder te ontwikkelen op top-eredivisie niveau. Binnen de vereniging is de aanwas, de scouting en de doorstroom van spelers laagdrempelig georganiseerd. We zijn trots dat we topcoach en voormalig V&L-speler Martin Vlijm hebben aangetrokken om die rol op zich te nemen en om de ambities samen waar te kunnen maken.”

 

Sterke lichting
Martin Vlijm: ”Ik werk graag met jonge talentvolle spelers. Dat deed ik bij de start van Lions al met de toenmalige Wild Dogs. Er komt een sterke lichting aan en die willen we bij V&L en Sittardia niet verloren laten gaan. Daarom hebben we een ambitieus plan om met die jongens in de top van de Eredivisie te blijven. Daarnaast kijken we goed naar de verdere ontwikkeling bij de jongere jeugd.”

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot:
Hanny Ras-Kluitenberg, voorzitter GEONIUS Vlug & Lenig, M +31 (0)6 22 56 20 08