Scheidsrechters

DECLARATIE FORMULIER

Declaratieformulier inleveren bij: Peter Bux | email: vrijwilligers@venlhandbal.nl

DOWNLOAD HIER

WAAROM SCHEIDSRECHTERS BIJ VLUG EN LENIG

Zonder spelregels is er geen sportief spel mogelijk. Een scheidsrechter kijkt er op toe dat twee teams zich aan de regeltjes houden zodat het sterkste, slimste en soms gelukkigste team op een eerlijke manier kan winnen. Deze taak kun je niet aan de teams overlaten omdat de drang om te winnen soms het houden aan de spelregels naar de achtergrond drukt. Dus we hebben scheidsrechters nodig om het handbalspel mogelijk te maken.

Een wedstrijd fluiten is een leuke uitdaging, je leeft met het spel mee, je leert snel en goed te oordelen. Al lijkt het soms van niet, een scheidsrechter wordt zeer gewaardeerd door teams, vereniging en publiek.

Er is jaarlijks een tekort aan scheidrechters, de NHV (Nederlands Handbal Verbond) verplicht elke vereniging dan ook om bij inschrijving per team voor de competitie ook een scheidrechter te leveren. Eén scheidsrechter tekort betekent dan ook één team minder in de competitie.

Ook als scheidsrechter kun je ‘carrière’ maken. Beginnen in de eigen hal als jeugdscheidsrechter tot aan het WK in een exotisch land aan toe en eventueel zelfs als professional. Voor alle scheidsrechters zijn we in overleg met een sponsor om een passende beloning te regelen. Alle scheidsrechters die fluiten krijgen een vergoeding per wedstrijd afhankelijk van gevolgde scheidsrechter opleidingen en wedstrijd niveau.

 

WIE?

Om het tekort op te lossen en de ‘scheidsrechters lasten’ over zoveel mogelijk schouders te verdelen, vragen we iedereen die geïnteresseerd is, de scheidsrechter cursussen te volgen. Daarnaast hebben we om een basis te creëren de speelsters/spelers in de leeftijdscategorie 15/16 jaar vrijwillig verplicht de jeugd scheidsrechters cursus te volgen en in dat seizoen ongeveer 5 wedstrijden te fluiten en de leeftijdscategorie 14/15 jaar de tijdwaarneming uit te voeren.

WANNEER?

De jeugdscheidsrechter en verenigingsscheidsrechters worden door V&L zelf ingedeeld. De jeugdscheidsrechters en de tijdwaarnemers krijgen als ze staan ingepland dat weekend altijd een herinneringsmail. De laatste versie van het schema is altijd op deze website te vinden.

Probeer altijd aanwezig te zijn volgens het schema. Indien je als jeugdscheidsrechter onverhoopt NIET kunt op de aangegeven dag/tijd in het schema probeer dan zelf zo snel mogelijk te ruilen met iemand anders.

Uiterlijk op woensdag voor de speeldag. Informeer Peter Bux altijd per mail of app zodat hij het schema kan updaten en dat hij het dan kan doorgeven aan het wedstrijdsecretariaat zodat degene die de wedstrijd overneemt ook het digitaalwedstrijdformulier op de handballapp kan invullen.

Indien je niet kunt ruilen (te laat, kan niemand vinden, ..), bel of app naar Peter Bux zodat hij nog voor vervanging kan zorgen.

De Bondsscheidrechters worden direct door het NHV geïnformeerd.

We hopen op jullie medewerking, indien je niets laat weten kan dat leiden tot annulering van de wedstrijd en een boete voor V&L.

WAT?

Opleiding:
De vereniging en het NHV faciliteren de scheidsrechters opleidingen. Zie hiervoor meer op de site van het NHV.

Begeleiding:
De eerste jaars scheidsrechters krijgen begeleiding van de begeleidersgroep scheidsrechters. Zij coachen en steunen alle beginners zodat je er nooit alleen voor staat!

Instructie voor een wedstrijd:
Voor de jeugdscheidsrechters staat op deze site nog een korte instructie. Neem deze altijd even door voor de wedstrijd.

Wedstrijdwijzigingen:
We zullen proberen de scheidsrechters altijd te contacteren mbt wedstrijdwijzigingen. Maar kijk aub ook zelf op het scheidsrechtersschema en de wedstrijd wijzigingen, allebei te vinden op deze site.

CONTACT

Je kunt met vragen en nieuwe aanmeldingen altijd terecht bij:

Peter Bux (vrijwilligers@venlhandbal.nl) voor jeugdscheidsrechters en verenigingsscheidsrechters.

Truus Ruipers: (046-4744734) voor bondsscheidsrechters en opleiding als scheidsrechter.