Terugblik Keepersclinic

De keepersclinic van Vlug en Lenig op zaterdag 21 oktober en zaterdag 28 oktober was een geslaagd evenement. In totaal waren 64 keepers en keepsters van 11 tot 17 jaar aanwezig in de sporthal van Glanerbrook Geleen.  De deelnemers werden met leeftijdsgenoten ingedeeld in 7 groepen. Door de deskundige en betrokken begeleiding van Limburgse Bene-League of Eredivisiekeep(st)ers werden de oefeningen uitgelegd en vervolgens werd dit door de deelnemers in de praktijk toegepast. Dit onder leiding van beide V&L-keeperstrainers Jean Last en Zoran Kenjic.

Zelfs vanuit Hengelo, Apeldoorn, Houten en diverse Brabantse clubs waren keepers en keepsters gekomen om deel te nemen aan de clinic. Uiteraard waren vele ouders aanwezig op de tribune om te genieten van de acties en plezier van hun kinderen.

Het was een goed georganiseerde bijeenkomst en de gevarieerde oefenstof werd voor de kinderen op een toegankelijke en begrijpelijke wijze uitgelegd en geoefend. Voor veel deelnemers leerzaam en nuttig vooral omdat ze aangaven dat tijdens hun eigen clubtrainingen weinig aandacht werd besteed aan oefeningen voor keepers.

Na afloop ontving elke deelnemer een certificaat en een speciale handtekeningenkaart van de aanwezige Limburgse Bene-League of Eredivisiekeep(st)ers. Bijgaande foto’s en filmpje geven een goed beeld van deze happening

Gezien de grote belangstelling overweegt V&L het geslaagde evenement jaarlijks te gaan organiseren.

Foto’s: John Wijnen
Video: IORIDOmedia