marliesV_Fotor

Welkom Marlies!

Marlies Verschuuren is een 26-jarige opbouwspeelster afkomstig uit Waasmunster (België). Ze begon op 7-jarige leeftijd met handbal en doorliep alle jeugdreeksen bij DHC Waasmunster, waarna ze op haar 15de debuteerde in het damesteam.

Samen met haar team promoveerde ze in 2011 naar de hoogste afdeling in België en behaalde in 2015 de finale van de beker van België. Datzelfde jaar werd ze uitgeroepen tot beste speelster van België en behaalde ze haar masterdiploma in de Bio-Ingenieurswetenschappen aan de universiteit van Gent. Marlies maakte in die periode steeds deel uit van Belgische jeugdselecties en nu ook van de Belgisch Nationale ploeg.

Ze is momenteel bezig aan haar 20ste seizoen voor DHC Waasmunster, dat ondertussen een vaste waarde is geworden in de Belgische competitie. Ze combineert dit met een PhD in de Biomedische wetenschappen aan de universiteit van Antwerpen.

Dit 4 jaar durende project loopt naar het einde toe, waardoor Marlies volgend seizoen een nieuwe uitdaging kan aangaan bij V&L Geleen. “Ik heb jarenlang met heel veel plezier bij DHC Waasmunster gespeeld, maar voel dat ik klaar ben voor een nieuwe uitdaging op een hoger niveau. Ik volg V&L Geleen al enkele jaren en de werking van de club en de ploeg spreken me enorm aan. Ik wil samen met het hernieuwde team hard werken om de ambities van de club waar te maken en op korte termijn mee dingen voor de prijzen.”